Μια απλή συνταγή που δοκιμάσαμε και πέτυχε!
Συνταγή
300 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 συσκευασία μαχλέπι
1 γρ. μαστίχα
200 γρ. αυγά ( καθαρό βάρος)
75 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μπαχαρικά με μια κουταλιά άχνη ζάχαρη και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα.
Κλείνουμε το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει με το μπέικινγκ πάουντερ κι ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, αργά και με κυκλικές κινήσεις για να «πάρει» όλο το αλεύρι.
Προσοχή! Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με το χέρι – όχι στο μίξερ.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω σε λαδόκολλα κι αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε κατά βούληση!
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
Πηγή: Made in Creta
Σχολιάστε
Comments feed for this article