Εικόνα από:www.marymarycook.gr


Τα υλικά μας

350 γραμμάρια τσουρέκι μπαγιάτικο

2 ποτήρια γάλα

3 αυγά

1 μεγάλη πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

μία πρέζα αλάτι

1 κουταλιά (περίπου) της σούπας βούτυρο για την φόρμα

 .

Για τη σάλτσα σοκολάτας

150 γραμμάρια κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα κοπανισμένα

.

Ανάβουμε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με την σοκολάτα, την ζάχαρη και το γάλα, και αφήνουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.

Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το τσουρέκι και το περιχύνουμε με την λυωμένη σοκολάτα.

Σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε το τσουρέκι για 10 λεπτά περίπου  μέχρι να ποτίσει.

Με ένα πηρούνι λυώνουμε το τσουρέκι.

Σπάμε τ’ αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τ’ ασπράδια.

Ποσθέτουμε το αλάτι στα ασπράδια και τα χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μπωλ με το λυωμένο τσουρέκι.

Ανακατεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αλείφουμε μια βαθειά  φόρμα με  βούτυρο.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και την σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Όταν η πουτίγκα ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας:
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με την σοκολάτα και μια κουταλιά της σούπας νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Περιχύνουμε την πουτίγκα με την σάλτσα σοκολάτας!

Την σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!

.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!