Να σας κεράσουμε, λοιπόν, από τους λουκουμάδες μας;

Να η συνταγή μας, που την φτιάξαμε μαζί με τα κορίτσια μου.Διπλασιάσαμε τη δόση, γιατί είμαστε πολλοί και για να κεράσουμε και τα γειτονόπουλα. 


Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή μαγιά (18 γρ.)

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας λάδι

250 ml χλιαρό νερό

λάδι για τηγάνισμα

 
για την επικάλυψη :

μέλι

ζάχαρη

κανέλα

καρύδια χοντροαλεσμένα


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύομε μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός.

Μπορούμε να το χτυπήσουμε λίγο με το μίξερ.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα , σε ζεστό μέρος, από μισή έως μία ώρα, ώσπου να διπλασιαστεί ,ο χυλός.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού κάψει, παίρνουμε με τη χούφτα μας χυλό , την κλείνουμε και με ένα κουταλάκι παίρνουμε τον χυλό που περισσεύει και τον ρίχνουμε προσεκτικά σε μία κατσαρόλα( δες φωτογραφία).

Μετά βουτάμε το κουταλάκι σε ένα ποτηράκι με λάδι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο . (συνήθως βουτούν το κουταλάκι σε νερό, αλλά προτιμήσαμε το λάδι, για να μην τινάζει στο τηγάνισμα).

Μόλις οι λουκουμάδες ροδίσουν , τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ταψάκι ή σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Τέλος τους περιχύνουμε με μέλι αραιωμένο με ζεστό νερό ή με ζάχαρη , κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια.

Καλή επιτυχία!!!
Αλεξία-momyof6

Πηγή το ιστολόγιο momyof6