Κέικ μήλου με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι
Ένα πολύ νόστιμο ,αρωματικό κέικ ,υγιεινό και νηστίσιμο.Φτιάχνεται πολύ εύκολα ,με απλά και υγιεινά υλικά.
ΥΛΙΚΑ:
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπας ελαιόλαδο
4 μικρά μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κουτ. της σούπας κανέλα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουτ. σούπας baking powder
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα ,προαιρετικά
1 κούπα σταφίδες ,προαιρετικά
1 κούπα φρεσκοσκαμμένο χυμό πορτοκάλι
(μια κούπα = 240 ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το beikin powder, την κανέλα , τα καρύδια και τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με τον χυμό, ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή δυο μακρόστενες (τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, ή έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε το κέικ για 40-45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά απ΄έξω.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε άλλα 5- 10 λεπτά μέσα στον σβηστό φούρνο, για να στεγνώσει καλά το κέικ και να μην μείνει πολύ υγρό.
Καλή επιτυχία!!!
Αλεξία- momyof6
Πηγή το ιστολόγιο momyof6
2 Σχόλια
Comments feed for this article
1 Δεκεμβρίου, 2014 στις 6:30 πμ
momyof6
Αααα! ζηλεύουμε όλοι οικογενειακώς το κινούμενο φόντο σου! είσαι πολύ μπροστά! 🙂
Μπράβο!!!
Καλό μήνα και φιλιά από τα παιδιά! ❤
1 Δεκεμβρίου, 2014 στις 12:12 μμ
Μέλια
Καλό μήνα, αφιερωμένο με την αγάπη μας στα παιδιά!!!!!