Κέικ μήλου με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι

Ένα πολύ νόστιμο ,αρωματικό κέικ ,υγιεινό και νηστίσιμο.Φτιάχνεται πολύ εύκολα  ,με απλά και υγιεινά υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

1 1/3 κούπα ζάχαρη

1 κούπας ελαιόλαδο

4 μικρά μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη

2 κουτ. της σούπας κανέλα

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κουτ. σούπας baking powder

1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα ,προαιρετικά

1 κούπα σταφίδες ,προαιρετικά

1 κούπα φρεσκοσκαμμένο χυμό πορτοκάλι

(μια κούπα = 240 ml)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το beikin powder, την κανέλα , τα καρύδια και τις σταφίδες.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με τον χυμό, ανακατεύοντας.

Τέλος προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή δυο μακρόστενες (τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, ή έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε το κέικ για 40-45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά απ΄έξω.

Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, βγαίνει στεγνή.

Αφήνουμε άλλα 5- 10 λεπτά μέσα στον σβηστό φούρνο, για να στεγνώσει καλά το κέικ και να μην μείνει πολύ υγρό.

Καλή επιτυχία!!!

Αλεξία- momyof6

 Πηγή το ιστολόγιο  momyof6