Εικόνα από:www.alekati.gr

 

  • 1 κιλό κάστανα

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

  • Ζάχαρη

  • 1 ποτηράκι ρούμι

 

.

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν τρυπιούνται τα βγάζουμε και ζεστά τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Μετράμε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.

Βάζουμε μαζί στη φωτιά το κάστανα και τη ζάχαρη μαζί με 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε περίπου μισή ώρα.

Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσουμε ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα βάζα.

.

Πηγή:ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ | Νομός Αρκαδίας