Εικόνα από:www.govastileto.gr

το έστειλε στο «σπιτάκι» ο Δημήτρης Αθηναίος

Φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες που σοτάρονται σε λίγο ελαιόλαδο και αφήνω στην άκρη.

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1-2 σκελίδες σκόρδου,τα σοτάρω κι αυτά.

Ρύζι όσο θες κυρίως αρμπόριο ή οποιοδήποτε για ριζότο, το οποίο σοτάρομε ελαφρά να γυαλίσει.

Ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό που τον διατηρούμε καυτό σε κατσαρολάκι.

Αφού γυαλίσει και το ρυζάκι το σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί κι αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό όταν απαιτείται, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

Αποσύρουμε  από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιταράκια, ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο φρέσκο,

παρμεζάνα τριμμένη,φρέσκο θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο…

… και τρώμε!