Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

.

Ζύμη

Ένα ποτήρι λάδι

μισό ποτήρι ζάχαρη

δυο αβγά

δυο κουταλιές μπέικιν πάουντερ

τέσσερις κουταλιές ρακή

ξύσμα ενός λεμονιού

1/2 κιλό αλεύρι.

.

Γέμιση

Ένα κιλό μήλα

τέσσερις κουταλιές ζάχαρη

μια κουταλιά κανελλογαρύφαλλα

τέσσερις κουταλιές σταφίδες

δυο κουταλιές καρύδια κοπανισμένα

.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε.

Τρίβουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Με τη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Ανοίγουμε φύλλα 10-12 εκατοστά, βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

.

Πηγή: Made in Creta