Συνταγή για χορτοφάγους από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Μαγείρων νομού Ηρακλείου Δημήτρη Γιαλούρη

.

Υλικά:

• 1 ½ κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα, σε κομματάκια

• 2 φύλλα δάφνης

• 6 σκελίδες σκόρδο

• 1 -2 κλαδάκια δενδρολίβανο

• 1 ποτηράκι – σφηνάκι με ξίδι

• ½ κιλό ντομάτες ψιλ/νες

• 1 -2 κρεμμύδια ψιλ/να

• 1 ξύλο κανέλας

• 100 – 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι

.

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

• Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

.

Πηγή: Made in Crera