Εικόνα από:www.radicio.com

Τα υλικά μας

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα

1 βανίλια

ελάχιστο αλάτι

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα)

.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μοιράζουμε το μίγμα σε δύο φόρμες.

Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει αρκετά το παγωτό και να βγαίνει με του κουτάλι.

Το βγάζετε από την κατάψυξη και το βάζετε στο μπωλ του μίξερ που πρέπει να είναι παγωμένο.

Χτυπάτε το παγωτό μέχρι να αφρατέψει.

Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε σκεπασμένο γύρω στις 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗ  ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

.

Εικόνα από:www.radicio.com

 

Παγωτό σοκολάτα

Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα του παγωτού βανίλια, 50 γραμμάρια κουβερτούρα λυωμένη.

Εικόνα από:www.peristerinews.gr

Παγωτό φράουλα

Αφαιρείτε τη βανίλια  και προσθέτετε στο μίγμα του νερού και γάλακτος 2 φλυτζάνια του τσαγιού  φράουλες που έχετε λυώσει με μισό φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη.

Εικόνα από:www.vita.gr

Παγωτό πορτοκάλι

Αντικαθιστάτε το νερό με χυμό πορτοκαλιού και την βανίλια με ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.

Εικόνα από:www.chefoulis.gr


Παγωτό ροδάκινο

Αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε στο μίγμα νερού και γάλακτος 2 φλυτζάνια του τσαγιού γιαρμάδες που έχετε λύωσει με μισό φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη.

Εικόνα από:www.ucook.gr


Παγωτό βερίκοκκο

Αντικαθιστάτε το νερό με ένα φλυτζάνι του τσαγιού λυωμένα βερίκοκκα και με ένα φλυτζάνι του τσαγιού χυμό από βερίκοκκα. Αν τα βερίκοκκα είναι ξινά προσθέστε μισό φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη.

Εικόνα από:www.sintayes.gr


Παγωτό με άρωμα καφέ

Προσθέστε στο νερό 4 κουταλάκια του γλυκού νεσκαφέ.

.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!