Αν αφαιρέσετε από τη συνταγή το κονιάκ, μπορείτε να το προσφέρετε και σε παιδιά, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 4 ΩΡΕΣ

Υλικά

4  μπανάνες

150 γρ ζάχαρη

3 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

2 κεσεδάκια (400 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες.

Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα.

Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους.

Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε, γαρνίροντας με σιρόπι της επιλογής μας, τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μισκότο.

Πηγή: BriefingNews