Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.


Υλικά

100 γραμμάρια ρεβύθια

100 γραμμάρια σιτάρι

100 γραμμάρια κουκιά

100 γραμμάρια φασόλια

100 γραμμάρια φακές

ένα κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

λίγο λάδι, λεμόνι, αλάτι.


Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό το σιτάρι με τα ρεβύθια και σε μια άλλη τα υπόλοιπα εκτός τις φακές.

Βράζουμε πρώτα το σιτάρι με τα ρεβύθια για μισή ώρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε, περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι και πασπαλίζουμε με άνιθο και κρεμμύδι.

.

Πηγή: Made in Creta