Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.
Υλικά
100 γραμμάρια ρεβύθια
100 γραμμάρια σιτάρι
100 γραμμάρια κουκιά
100 γραμμάρια φασόλια
100 γραμμάρια φακές
ένα κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγο λάδι, λεμόνι, αλάτι.
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό το σιτάρι με τα ρεβύθια και σε μια άλλη τα υπόλοιπα εκτός τις φακές.
Βράζουμε πρώτα το σιτάρι με τα ρεβύθια για μισή ώρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε, περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι και πασπαλίζουμε με άνιθο και κρεμμύδι.
.
Πηγή: Made in Creta
Σχολιάστε
Comments feed for this article