…και το κλουβί με τις τρελές.

Οι φιλόδοξοι σκληροτράχηλοι λεβέντες, οι γαμπροί της ευτυχίας, της «δημοκρατίας» αρματωμένοι με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, τηλεπαράθυρα, αφίσες, sms, φατσομπούκια, Twitter και τα συμπαραμαρτούντα, διεξάγουν το σκληρό ανιδιοτελή τους αγώνα, την εκστρατεία τους για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «Έχις κι τη μανούλας άρουστ; Πεινούν κι τα πιδάκια σ’;»

Ο κάθε χαρισματικός υπερεγκέφαλος υποψήφιος, ζωγράφισε στα χείλη του το πιο αληθινό και ειλικρινές του χαμόγελο, έβαλε το καθημερινό απλό, λιτό κουστούμι «μάρκα με έκαψες» ή « εμείς στο πληρώσαμε ρε» στο κορμί του και βγήκε (όχι ο ίδιος βέβαια), στους δρόμους και στις ρούγες ψάχνοντας ψηφοφόρους που ελπίζουν για κάτι καλύτερο, πιο δημοκρατικό το λένε θαρρώ… και με πάσα ειλικρίνεια για το καλό της Πατρίδας!

Ο μεγάλος τους καημός βέβαια, είναι το καλό του δήμου που γλυκοκοιτάζουν και ξερογλείφονται και όχι να φορτώσουν το βιογραφικό τους με την φιγουράτη μπροσούρα «Υποψήφιος Δήμαρχος Κολοπετινίτσας» … και βέβαια τρέμουν σύγκορμοι για τα Κολοπετινιτσιώτικα προβλήματα.

Στην Ελλάδα ότι καλό, όποιος πολιτισμός υπάρχει, είναι χάρη στις αγνές προσπάθειες θεσμών, δομών, καταποντισμών και αδιάφθορων ανιδιοτελών ανδρών και όχι χάρη των απλών ανθρώπων. Αυτοί είναι ο λαουτζίκος, που μόλις στρίψει τη γωνιά θα σε πουλήσει για ένα πιάτο φακή ενώ θα σου χτυπά την πλάτη λυκο-φιλικά (για περισσότερες πληροφορίες στο σαμαρά, στον alexis, στο πάγκαλο, στο φώτη, στο βύρωνα και σε όλα τα κόμματα που γουστάρουν τζαμιά και ταζ μαχάλ και να τον αλλάξουν επιτέλους το λαό το μαραζιάρη).

Κάτι ακούστηκε για συνδυασμό που σκοτώνει. Άχρηστος υποψήφιος, ανανήψας και μετανοημένος, καθοδηγείται από κομματόσκυλα, γιατί έτσι δημιουργείται χάος και διάσπαση, με λίγα λόγια όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο φθαρμένο από-κόμμα ποικίλου χρώματος, ροζουλί, γκαζονέ μαύρο κι άραχνο, γαλαζούλι πιτσιλωτό και πάει λέγοντας…. Όλα ψέματα κι εμένα να ακούτε, μου το είπε ο ανυπέρβλητος φιλέλληνας (ο ράϊχενμπαχ ντε!)

Κάποιοι λένε πως κάποιοι δήμαρχοι ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα της μάσας, βάζοντας χέρι βαθειάααα στα χρήματα του Δήμου τους και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Τι πρωτότυπο… μωρέ κόβονται οι παλιοσυνήθειες; Όλα συκοφαντίες, έτσι είπε ο παπαγεωργόπουλος, ο τσοχατζόπουλος, αλλά ποιος να τους ακούσει, ο μαντέλης; ή η λίστα λαγκάρντ και το στίκι της;

Όποιανού τα χέρια μπουν στο μέλι κόβονται «χρατς»…. με μαχαίρι! Ρωτήστε τη βουλή, το Δικηγορικό Σύλλογο, τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σαράντα χρόνια διαφάνεια και δικαιοσύνη ρεεεεεεεεεε!!!!!

Τεράστια η προσφορά τους στη δημόσια ζωή, ειλικρίνεια, σεβασμός του κρατικού χρήματος και βέβαια πάντα διαφήμιση ενός τιτανοτεράστιου έργου… νάναι καλά οι «αθρώποι», χορτάσαμε, φουσκώσαμε….. (μικρέ μια σόδα στο 11) … όλα για την Πατρίδα βεβαίως βεβαίως!

Και ευτυχώς που κάποιοι ξανααποφάσισαν να δράσουν δυναμικά και έτοιμοι για όλα, με περατζάδες στα χαλάσματα, στα κατσάβραχα, στις ραχούλες και στις ρούγες, με χρήσιμες δηλώσεις, υποσχέσεις, στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μας και να υπομένουν τα πάνδεινα, αξούριστοι οι έρμοι μέρες ολόκληρες, τους πόνεσε η καρδιά μου, να ξεροσταλιάζουν στο νησί πλάι στον ξεσπιτωμένο σεισμοπαθή και να τρέμει το φυλλοκάρδι τους σε κάθε μετασεισμό … ούτε ένα τούβλο δεν βρήκε το δρόμο του να τους σπάσει το κεφάλι. Ευτυχώς… θα θρηνούσε όλη η χώρα τον άδικο χαμό τους, ακόμα θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ…

Άντεξαν! Μεγάλο το όραμα και χαλάλι η ταλαιπωρία, όχι για τα τριάκοντα αργύρια, τους ψήφους του κατεστραμμένου πολίτη του νησιού και των λοβοτομημένων τηλεορασόπληκτων… τι είναι, αδίστακτα αρπακτικά είναι; Για το καλό του τόπου βρε! Για προκοπή και ανάπτυξη! Για τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο πάνω απ’ όλα! Για τη φουκαριάρα τη μάνα μας! Αξούριστοι και καταϊδρωμένοι! … Ικανότατοι, ανιδιοτελείς και καλοί άνθρωποι, μα να πάνε χαμένα τόσα προσόντα; Όχι, δεν το κάνουν για πάρτη τους!

 

Και νάταν μόνο οι έντιμες προθέσεις; Αμ οι γνώσεις; Οι περγαμηνές; Τα αμερικάνικα κολέγια;

Επιτέλους, χορτάσαμε «υποψηφίους» χωρίς παζάρια και πισώπλατους υπολογισμούς, «δυο το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο», τα δικά σου δικά σου και τα δικά μου δικά μου! Τίμια πράματα, καθαρά, όλα πάνω στο τραπέζι… (τα περίστροφα από κάτω)

Τι νόμιζες δηλαδή; «Δικά μου τα πάντα όλα, γιατί εσύ το παρακατιανό μυρμηγκάκι οφείλεις να ακολουθείς και να μου λες ανελλιπώς πρωί μεσημέρι βράδυ yes master»… τι λε ρε, τις εντιμότατες εταιρείες των αδιάβλητων δημοσκοπήσεων τις αρώτησες;

Τι μεγαλεπήβολα έργα, τι αναπλάσεις, αρχαία αγάλματα στην κορυφή του Υμηττού παρέα με τις κεραίες, τις κουρούνες, τις μπεκάτσες, τα drones, κι όλα τα πετεινά του ουρανού. On line και στο πιτς φυτίλι, αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ, ξερίζωμα των απότιστων ραδικιών από το κέντρο της Αθήνας, ακουαφόρτε «πανταχόθεν» στις κουτσουλιές των περιστεριών που ρυπαίνουν το περιβάλλον και όχι τους βουλευτές και τους κυβερνώντες, γιατί κι αυτοί ανιδιοτελείς πατριώτες είναι, γενικό μπογιάτισμα του παλιού ναού της «δημοκρατίας», βλέπε παλιά Βουλή των Ελλήνων..

Εε δε θα το κάνουμε αμέρικαν μπαρ πια, καιρός να βάλουν τάξη τα παιδιά να καθαρίσει ο τόπος από άστεγους Έλληνες, από αδέσποτα ζώα, που κάποιοι τα εξαφανίζουν για το νόστιμο κρέας τους κι εμείς τους κοιτάμε αραχτοί και λάιτ γιατί μας βολεύει, βρε θα βάλουν τάξη λέμεε…. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω!

Βρε θα φάμε με δέκα μασέλες, νάναι καλά οι νέοι πολιτικοί (γειά σου ρε ποταμάκη, παντελάκη, κατερινούλα, αννούλα, νικολάκη, νικητάκο, αρούλη, γαβριλάκο, βασιλάκη, γρηγοράκη, ουπς, αυτός αποσύρθηκε, λιάκο, ουφ βαρέθηκα να γράφω…)

Κάποιος από τους νέους και ικανούς ηλιοκαμένος περιπατητής,. έκανε delete στα κοσμοπολίτικα ανεμονήσια, γιατί ερωτεύτηκε τα μάλα μια μοιραία γυνή κι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί διαλαλεί με σπαραγμό τον ανεκπλήρωτο έρωτά του … «H Αθήνα είναι η γυναίκα που έχω ερωτευτεί»!! Και αν δεν τα καταφέρω ως δήμαρχος θα εγκαταλείψω την πολιτική» ! ΟΧΙ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΟΟΟΟ!!!

Βρε άντε τραβάτε σε κανένα γιατρό να βρείτε την υγειά σας που θα μου πείτε ΕΜΕΝΑ πως:

«Πριν τις εκλογές θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές απείρου κάλους, πολιτιστικές εκδηλώσεις, νύχτες υπό το σεληνόφως με απαγγελίες ποιημάτων, ασφαλτοστρώσεις απαραιτήτως στα όρη στ’ άγρια βουνά της Κολοπετινίτσας, αναστηλώσεις σκαλωσιών και όλα τα συναφή».

«Τραγικό να μας πετούν το νόστιμο δόλωμα και μας καλούν να επιλέξουμε όποιον θεωρούμε ικανότερο «άχρηστο» να πάρει τα χρήματα των φορολογούμενων και να τα μοιράσει σε φίλους, συγγενείς και να βάλει και κάτι στην άκρη για τις δύσκολες ώρες…. Το πρόγραμμα τους είναι μελέτη ετών κι εμείς… τα ραδίκια ανάποδα»!

Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε… το κλουβί με τις τρελές… για την Πατρίδα πάνω απ’όλα!

Είμαστε Έλληνες, μας πολιορκούν από παντού και για να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάμε πίσω.

.

Μέλια.

«Ο * άνθρωπος προνομιακώς τα τρώει όλα: μικρά και μεγάλα. Και επειδή συνήθως δεν χορταίνει, τρώγει και τους ομοίους του κατά διαφόρους αφανείς τρόπους μαγειρικής»

έγραψε ο Κωνσταντίνος Σκόκος

Όπου * άνθρωπος βάλτε ο μέσος υποψήφιος, τόσο νέος, τόσο παλιός και μη σοβαρός!

Εικόνα από το GIPHY