Της Ελευθερίας Μπούτζα

Η πίτα είναι το αγαπημένο φαγητό των Βλάχων. Ήταν το φαγητό που χρησίμευε και για κέρασμα.
Η «βασίλισσα» της πίτας ήταν η πλατσίντα (αλεύρι, μαγιά, αλάτι, τυρί φέτα και ζεστό νερό…).
Εδώ έχουμε μια άλλη παραλλαγή με τραχανά και καλαμποκάλευρο… μια πίτα πολύ εύκολη και γευστική !

.

Υλικά
2 φλυτζάνια τραχανάς γλυκός

1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο

250 γρ τυρί φέτα

150 γρ φρέσκο βούτυρο

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

4 1/2 φλυτζάνια βραστό νερό

 

Βουτυρώνουμε το ταψί, στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο καλαμποκάλευρο και κουνώντας το ταψί φροντίζουμε να πάει παντού.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και το μισό βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό λίγο σφιχτό.

Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και από πάνω σκορπάμε τη τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου και σερβίρουμε με πάπρικα…
 

Καλή σας επιτυχία!

Μια συνταγή από το πολυαγαπημένο μου χωριό, το Παλαιοχώρι Συρράκου!!!