Τα υλικά μας για 16 -18 κομμάτια

2  φακελάκια ξερή μαγιά

2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα

12 στίγματα (περίπου) κρόκο (σαφράν)

150 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

3 και 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό

3 και 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι τύπου Αμερικής (αλεύρι που δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουτένης, το αποτέλεσμα είναι να μην φουσκώνει αρκετά γι’ αυτό και το αναμιγνύουμε με σιτάλευρο. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή παιδικών τροφών εξαιτίας της περιορισμένης περιεκτικότητας σε γλουτένη)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

160 γραμμάρια ζάχαρη

160 γραμμάρια σταφίδες ξανθές

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με ένα πηρούνι

1 κρόκος ελαφρά χτυπημένο μαζί με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.

.

Αρχίζουμε

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Την αφήνουμε μέχρι να αφρίσει.

Σε μια κατσαρόλα λυώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα.

Αφήνουμε την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις μισές σταφίδες.

Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε τα  γάλα με τον κρόκο από την κατσαρόλα και το αυγό.

Ανακατεύουμε τα υλικά με το κοφτερό μέρος ενός μαχαιριού με πλατιά λάμα, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.

Ζυμώνουμε την ζύμη σε αλεύρωμένη επιφάνεια τουλάχιστον για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και να την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν φουσκώσει  η ζύμη την μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την για άλλα 5 λεπτά.

Κόβουμε τη ζύμη σε 16- 18 κομμάτια και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε ένα χοντρό κορδόνι  μήκους περίπου 20 εκατοστά του δίνουμε σχήμα S και διακοσμούμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες σταφίδες.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, μεταφέρουμε τα τσουρεκάκια τα ξανασκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος τουλάχιστον για 30 λεπτά για να φουσκώσουν.

Μετά τ’ αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Τρώγονται κρύα και ζεστά!