Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

350 ml λάδι

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

5-6 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κρόκο αυγού

.

Για την γέμιση

150 γραμμ. αλατισμένη φρέσκια μυζήθρα

150 γραμμ. ανθότυρο

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

ψιλοκομμένο δυόσμο

σουσάμι

αλάτι, πιπέρι

.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, που να πλάθεται. Σκεπάστε την και αφήστε τη για λίγο στην άκρη.

Για τη γέμιση: Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και μ’ ένα πιρούνι, ανακατέψτε τα με το δυόσμο, τη μυζήθρα, το ανθότυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Για τα «λυχναράκια»: Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε το σε δίσκους των 10-11 εκ. Μοιράστε από 1 1/2 κουταλάκι γέμιση στο κέντρο του φύλλου, αφήνοντας γύρω γύρω ελεύθερη περίπου 1 δάχτυλο ζύμη. Ανασηκώστε τη ζύμη και τσιμπήστε τη μα τα δάχτυλα σε ίσες αποστάσεις.

Η ολοκλήρωση: Αλείψτε τη γέμιση με τον κρόκο και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε τα «λυχναράκια» για περίπου 30 λεπτά σε φούρνο, στους 160 βαθμούς. Σερβίρονται κρύα.

.

Πηγή: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ