Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
350 ml λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
5-6 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κρόκο αυγού
.
Για την γέμιση
150 γραμμ. αλατισμένη φρέσκια μυζήθρα
150 γραμμ. ανθότυρο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
ψιλοκομμένο δυόσμο
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
.
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, που να πλάθεται. Σκεπάστε την και αφήστε τη για λίγο στην άκρη.
Για τη γέμιση: Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και μ’ ένα πιρούνι, ανακατέψτε τα με το δυόσμο, τη μυζήθρα, το ανθότυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Για τα «λυχναράκια»: Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε το σε δίσκους των 10-11 εκ. Μοιράστε από 1 1/2 κουταλάκι γέμιση στο κέντρο του φύλλου, αφήνοντας γύρω γύρω ελεύθερη περίπου 1 δάχτυλο ζύμη. Ανασηκώστε τη ζύμη και τσιμπήστε τη μα τα δάχτυλα σε ίσες αποστάσεις.
Η ολοκλήρωση: Αλείψτε τη γέμιση με τον κρόκο και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήστε τα «λυχναράκια» για περίπου 30 λεπτά σε φούρνο, στους 160 βαθμούς. Σερβίρονται κρύα.
.
Πηγή: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ
Σχολιάστε
Comments feed for this article