Εικόνα από:www.k-mag.gr

Τα υλικά μας

1 κιλό αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας καβουρντισμένο σουσάμι

1/2 κιλό ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι αραιωμένο με λίγο νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 – 3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό

1 χούφτα τριμμένο καρύδι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

λίγο τριμμένο γαρύφαλλο

αλάτι

 

Σε ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο λίγο το χλιαρό νερό.

Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και λεία.

Κόβετε τη ζύμη στο μέγεθος καρυδιού.

Ανοίγετε με τον πλάστη ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης σε σχήμα στρογγυλό πάχους ενός εκατοστού.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τις πίτες μία μία και από τις δύο μεριές.

Μόλις ψηθούν τις βάζετε σε μια πιατέλα και όπως είναι ζεστές τις αλείφετε με το ταχίνι που έχετε αραιώσει από πριν με λίγο νερό.

Ρίχνετε από πάνω ζάχαρη, μέλι καρύδια, σουσάμι, κανέλα και το γαρύφαλλο.

Τυλίγετε τις πίτες καιτις ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 ‘ .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ταχινόπιτες μπορούν να γίνουν και ρολό.Θα χρειαστεί να ανοίξετε τις πίτες πιο λεπτές, να τις αλείψετε μία μία με ταχίνι και να ρίξετε από πάνω ανακατεμένο το σουσάμι με τη ζάχαρη, τα καρύδια και τα μπαχαρικά. Τυλίγετε την κάθε πίτα με τον πλάστη σε ρολό και μετά την κλείνετε σε κουλούρι. Πατάτε το κουλούρι με την παλάμη σας για να πάρει πάλι το σχήμα πίτας ( μισό δάχτυλο περίπου πάχος) …