Την συναντήσαμε μικροί αυτή την συνταγή αν και τώρα δεν την κάνουν οι νοικοκυρές
.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ώριμες ντομάτες,
6 σκελίδες σκόρδο,
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
½ κιλό ρύζι,
3 πιπεριές ψιλοκομμένες,
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος,
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φετάκια (προαιρετικά).
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί λίγο λάδι με νερό και τοποθετούμε το μισό κιλό από τις ντομάτες.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. πιπέρι, σκόρδο κομμένο σε φετάκια και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Αναμειγνύουμε το ρύζι άβραστο με το μαϊδανό και τις ελιές.
Βάζουμε το μισό ρύζι επάνω στις ντομάτες, ρίχνουμε λίγο λάδι και το σκεπάζουμε με τις μισές από τις υπόλοιπες ντομάτες πού τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, φετάκια σκόρδο και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά.
Αφήνουμε το ντοματόρυζο να σιγοψηθεί σκεπασμένο σε μέτριο φούρνο για ½ περίπου ώρα.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται.
Το σερβίρουμε κρύο.
.
2 Σχόλια
Comments feed for this article
10 Μαρτίου, 2014 στις 9:09 πμ
momyof6
Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται κι αυτή η συνταγή !
Θα την δοκιμάσουμε, με την ευκαιρία της νηστείας.
Καλή σου μέρα, Μέλια μου, και καλή εβδομάδα να έχουμε.
10 Μαρτίου, 2014 στις 11:34 πμ
Μέλια
Παραδοσιακή, γιατί το ντοματόρυζο το ξέραμε μαγειρεμένο στην κατσαρόλα… οι συνταγές της Πατρίδας μας είναι «διαμάντια»
Καλή σου μέρα Αλεξία μου, γερά και δυνατά!