Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό πατάτες
άνηθος
φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κύβος λαχανικών
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε ή ψήνετε στο φούρνο τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με ένα πιρούνι. σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε σε λιγο λάδι τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι (όσο νομίζετε) και πιπέρι.
Ανακατεύετε για 3 λεπτά.
Σε ένα ταψί απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας (προαιρετικά το αλείφετε με βούτυρο).
Από πάνω στρώνετε το μίγμα πατάτας.
Καλύπτετε με το άλλο φύλλο.
Προαιρετικά μπορείτε να το αλείψετε με βούτυρο ή αυγό.
.
Πηγή: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ
.
2 Σχόλια
Comments feed for this article
10 Μαρτίου, 2014 στις 9:13 πμ
momyof6
Εύκολη ,απλή και σίγουρα πεντανόστιμη!
Τι λες, Μέλια, θα γινόταν καλή με χειροποίητο φύλλο; Με σφολιάτα την φτιάχνω, αλλά σκέφτηκα να δοκιμάσω και με δικό μου φύλλο.
10 Μαρτίου, 2014 στις 11:36 πμ
Μέλια
Και η πατατόσουπα είναι πεντανόστιμη,Αλεξία μου, δεν ξέρω αν την έχεις δοκιμάσει..
Με δικό σου φύλλο;;;;
Τι πιο ωραίο!!