Φωτογραφία από:www.radicio.com

Τα υλικά μας

2 φύλλα σφολιάτα

1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ασπράδι αυγού

 

Αρχίζουμε

Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας.

Τρυπάτε το φύλλο με πηρούνι(για να μη φουσκώσει) και το μισοψήνετε σε μέτριο φούρνο.

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ασπράδι χτυπημένο.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και στρώνετε πάνω στην σφολιάτα το μίγμα με τα μήλα.

Λυώνετε το βούτυρο και ραντίζετε την επιφάνεια.

Απλώνετε από πάνω από τα μήλα το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το αλείφετε γύρω γύρω με ασπράδι αυγού και το πιέζετε για να ενωθεί με το κάτω φύλλο.

Το τρυπάτε με πηρούνε  και ψήνετε την μηλόπιτα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.