Της Ελευθερίας Μπούτζα

.
Οι χυλοπίτες (πέτουρα) είναι ένα πανεύκολο και νόστιμο παραδοσιακό φαγητό που έβγαζε τις παλιές νοικοκυρές από την δύσκολη θέση όταν είχαν ξαφνικούς επισκέπτες!

 .

~ Υλικά

.

3 φλυτζάνια αλεύρι σταρένιο (σκληρό), κατάλληλο για φύλλο

.

1 1/4 φλυτζάνια νερό

.

50 γρ φρέσκο βούτυρο

.

100 γρ τυρί φέτα τριμμένη

.

αλάτι, πιπέρι

.

2 περίπου φλυτζάνια αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

 .

 Εκτέλεση

.

Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα μισάωρο περίπου (βοηθάει στο να ανοίξει πιο εύκολα το φύλλο μας).

 

Με τα υλικά μας ανοίγουμε 2 φύλλα.

.

Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν ώστε να στεγνώσουν.

.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και έπειτα μαζεύουμε το φύλλο γύρω από τον πλάστη…

.

 Καθώς ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνουμε αλεύρι και μετά μαζεύουμε το κάθε ένα με τον πλάστη.

.

Στην συνέχεια, βγάζουμε τον πλάστη και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα λαζάνια στο πλάτος που θέλουμε.

.

Κόβοντας τα λαζάνια τα ξεμπλέκουμε και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν ρίχνοντας και πάλι λίγο αλεύρι…

.

 Βάζουμε στη κατσαρόλα νερό να βράσει.

.

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε αλάτι και τα λαζάνια.

.

Σε πολύ λίγα λεπτά αρχίζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

.

Τότε είναι έτοιμα να τα βγάλουμε.

.

Καίμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε στα λαζάνια μας.

.

Συμπληρώνουμε με τυρί φέτα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 .