Της Ελευθερίας Μπούτζα
.
~ Υλικά
.
3 φλυτζάνια αλεύρι σταρένιο (σκληρό), κατάλληλο για φύλλο
.
1 1/4 φλυτζάνια νερό
.
50 γρ φρέσκο βούτυρο
.
100 γρ τυρί φέτα τριμμένη
.
αλάτι, πιπέρι
.
2 περίπου φλυτζάνια αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
.
Εκτέλεση
.
Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα μισάωρο περίπου (βοηθάει στο να ανοίξει πιο εύκολα το φύλλο μας).
Με τα υλικά μας ανοίγουμε 2 φύλλα.
.
Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν ώστε να στεγνώσουν.
.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και έπειτα μαζεύουμε το φύλλο γύρω από τον πλάστη…
.
Καθώς ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνουμε αλεύρι και μετά μαζεύουμε το κάθε ένα με τον πλάστη.
.
Στην συνέχεια, βγάζουμε τον πλάστη και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα λαζάνια στο πλάτος που θέλουμε.
.
Κόβοντας τα λαζάνια τα ξεμπλέκουμε και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν ρίχνοντας και πάλι λίγο αλεύρι…
.
Βάζουμε στη κατσαρόλα νερό να βράσει.
.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε αλάτι και τα λαζάνια.
.
Σε πολύ λίγα λεπτά αρχίζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
.
Τότε είναι έτοιμα να τα βγάλουμε.
.
Καίμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε στα λαζάνια μας.
.
Συμπληρώνουμε με τυρί φέτα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
.
Σχολιάστε
Comments feed for this article