Είχα επισκεφτεί την μητέρα μου τον περασμένο Μάρτιο και για να με ευχαριστήσει που πρόσφερε το νέο της λικέρ.

.

Ρόδι μου είπε.

.

Μα κάνεις εσύ λικέρ από ρόδι; την ρώτησα.

.

Την συνταγή την θυμήθηκε από την γιαγιά της, έβαλε την δική της μαεστρία και το μεράκι που δείχνει μέσα στην κουζίνα και το λικεράκι μέσα στο όμορφο μικρό ποτήρι, μοσχομύριζε. Δυνατό! 

.

*****

τι υλικά χρειάστηκε για να το κάνει:

.

800 γραμμάρια ίσως και λίγο περισσότερο σπόρους ροδιού. 

.

250 γραμμάρια ζάχαρη, αυτοί που το θέλουν πιο γλυκό ας βάλουν 300-400 γραμμάρια

.

600-700 γραμμάρια ούζο 

.

γαρύφαλλο 

.

κανέλα

 

πως το έκανε!

 

Ανακάτεψε τους σπόρους ροδιού, με την ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα τοποθέτησε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο για 25 ημέρες, αφού το έκλεισε πολύ καλά.

.

Το δοχείο το τοποθέτησε εντός του σπιτιού και σε ζεστό μέρος.

.

Κάπου – κάπου το κουνούσε για να διαλυθεί η ζάχαρη, αφού το ρόδι έβγαζε τα ζουμιά του. 

.

Μετά τις 25 ημέρες, το φίλτραρε το έβρασε για 5 λεπτά, προσθέτοντας και το τσίπουρο. Γέμισε  τα άδεια της μπουκάλια, τα έκλεισε και τα άφησε να ωριμάσει το λικέρ και να κρυώσει φυσικά.

.

Σε λιγότερο από μια βδομάδα ήταν έτοιμο για το σερβίρισμα. 

.

Αφού το γεύτηκα, μου είπε ότι άλλες νοικοκυρές βάζουν κονιάκ αντί για ούζο. Καλό και αυτό!

.

..

Πηγή: Στρυμονικό (Όρλιακο) Σερρών (Δήμου Ηράκλειας)