Φωτογραφία από:www.tlife.gr

Τα υλικά μας

1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο

50 γραμμάρια (3- 4 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη

1 κρόκος αυγού

30 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) μαστίχα λικέρ

 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

300 γραμμάρια (2 φλυτζάνια του τσαγιού) άχνη ζάχαρη

ανθόνερο

2 φλυτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα , καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

********

Χτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει.

Προσθέστε τη ζάχαρη τον κρόκο του αυγού, τη μαστίχα, τ’αμύγδαλα και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι αφού προηγουμένως ανακατέψετε σ’ αυτό το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια  ζύμη εύπλαστη και λεία.

Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε.

Τους βάζετε σε ένα ταψί και τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς C) για 15-20 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τους βάζετε σε μια πιατέλα,τους ραντίζετε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.