Φωτογραφία από:paxarcana.wordpress.com –

Την άνοιξη πρώτα ο Θεός, αν ζούμε από το ψύχος τα χαράτσια και ότι άλλο προκύψει, no mercy, θα γελάσει κάθε πικραμένος, θα γίνουν κάτι ψιλοεκλογούλες. Οι επιτυχημένοι προύχοντες – δήμαρχοι θα διεκδικήσουν για άλλη μια φορά με νύχια και με δόντια τις δημαρχίες τους, για να επιτελέσουν το επόμενο μεγαλόπνοο έργο τους που θα γραφτεί στην ιστορία με χρυσά καρφωτά γράμματα.

Με την ευχή μου και ένα μεγάαααλο μπράβο στα παλικάρια για το τεράστιο έργο που πρόσφεραν μέχρι τώρα στους δήμους τους και τώρα, με το δίκιο τους, μας καλούν να τους «σταυρώσουμε», για να το αποτελειώσουν.

Η Πατρίδα θα τους ευγνωμονεί βρέξει χιονίσει… και αυτοί που τους ψήφισαν με λίγη αυτοκριτική θα πρέπει να το’ χουν σκυλομετανιώσει … ή μήπως όχι;

Ο δώθε δήμαρχος «ο καλώ τους Αθηναίους να με στηρίξουν»… άξιος, λεβέντης, μορφωμένος, «πατριώτης», θυμάμαι σαν να ήταν χθες που στην κοπή της πίτας αρνήθηκε να κόψει το «κομμάτι του Χριστού» κι όταν άρχισαν να χτυπούν τα κεφάλια τους στους τοίχους οι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτός τους αποστόμωσε:

«Βρε», επιχειρηματολόγησε «το πρωτόκολλο δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να κοπεί κομμάτι του Χριστού, τι θέλετε να παρατυπήσω και να με πιάσουν στο στόμα τους τα ΜΜΕ»;

Διαβασμένος … άξιος ο μισθός του και λίγα μας παίρνει! 

Και βέβαια αδυνατώ και με το ζόρι κρατιέμαι να μην δώσω τα εύσχημα στο δραστήριο και πάνω απ’όλα άνθρωπο δώθε – δήμαρχο, όταν μεγαλοπρεπώς ανακοίνωσε: «τα παγκάκια ξηλώνονται για να μπορεί το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα». Και ξηλώθηκαν στην καρδιά του χειμώνα τα παγκάκια στη πλατεία Κλαυθμώνος όπου έμεναν τη νύχτα δεκάδες άστεγοι. «Όχι παίζουμε θα βάλω τάξη εγώ στην Αθήνα» θα έλεγε μπροστά στον καθρέφτη του…

Μπράβο βρε και του χρόνου αστροναύτης σε τροχιά (γύρω από τον Πλούτωνα)!

Αμ το άλλο; Που μια παγωμένη μέρα μπήκαν στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου κάτι ασήμαντοι ξεπαγιασμένοι άστεγοι, ζητώντας (άκουσον – άκουσον θράσος) καταφύγιο ζεστασιάς και ο ενεργητικός και «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» δήμαρχος έστειλε κάτι διμοιρίες των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό, για να επιβάλουν την τάξη και στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση στους καταληψίες, με αποτέλεσμα 15 άστεγοι να βρεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ! Και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!

Σπάραξε η καρδιά μου όταν άκουσα τις δηλώσεις πόνου, πίκρας, οδύνης τοκετού και συμπαράστασης προς τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους του :«Υπάρχουν πάρα πολλοί άστεγοι, μετανάστες λιμοκτονούν» και για μας τους Έλληνες κουβέντα, μούγκα στην στρούγκα… εξοστρακισμός.. (οι Έλληνες σούσι αστακό και χαβιάρι). Σωστός και αξιοκράτης πατριώτης με τη βούλα παρακαλώ!

Και τελειώνω με την κορωνίδα των προσφορών του μέλλοντα δώθε- αστροναύτη. Φιλάνθρωπος και λίγα λέω… εδώ δεν έχουν θέση τύψεις ενοχές ερινύες και τα ρέστα, αυτά τα ποταπά συναισθήματα είναι ΜΟΝΟ για τους Ανθρώπους!

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου, σε κάλεσμα του δώθε, έσπευσαν να δώσουν ότι μπορούσαν, κάποιοι ακόμη και από το υστέρημά τους, και μέσα από την καρδιά τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονταν. Δεκάδες τόνοι η προσφορά του κόσμου μαζεύτηκε στην πλατεία Συντάγματος, και μετά κατέληξαν όχι σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη, αλλά στους κάδους σκουπιδιών του Δήμου Αθηναίων, που ξεχείλισαν από ρούχα, παιχνίδια, κουβέρτες και άλλα «άχρηστα» αντικείμενα.

Ο  άξιος δήμαρχος, για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος του και πέταξε την από καρδιάς  βοήθεια των συμπολιτών μας στα σκουπίδια. Βρε μπας και του έπιαναν πολύ χώρο στο σπίτι του …εεε στη Δημαρχία του ήθελα να πω και τα  «ξαπόστειλε» στους κάδους σκουπιδιών λίγο πριν από τον σταθμό Λαρίσης και ακριβώς απέναντι από το παλαιό Φρουραρχείο, για να του αδειάσουν τη γωνιά;

Βρε μπας και τα γενόσημα Ζουαζιλάνδης τα δοκίμασε πρώτος και του έπεσαν βαριά;

Ο έξω από δω κι ακόμα παραπέρα, αν καταδεχόταν να ρίξει μια ματιά έξω από το παράθυρο του σούπερ μεγάρου του, θα αντίκριζε την τελειότητα της εξαθλίωσης και την κατάντια μιας βρώμικης εχθρικής ξένης πρωτεύουσας όπου οι άλλοτε νοικοκυραίοι πολίτες της με ποδοπατημένη την αξιοπρέπεια να προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν.

Κάθε δοκιμασία λένε πως έρχεται για να μάθουμε κάτι και πως είναι μια υπενθύμιση από το Θεό για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πορεία της ζωής μας, όταν χαλάει η πυξίδα της πίστης και της υπομονής μας και χάνουμε τον δρόμο μας.

Υστερόγραφο προς ναυτιλομένους «Έλληνες Ανθρώπους»: την ημέρα των εκλογών ας διακτινίσουμε τα «σκουπίδια» στο ΠΟΥΘΕΝΑ!

 Όσο για τον κείθε – δήμαρχο… συνεχίζεται…

Μέλια.