Φωτογραφία από:skepsitrofikinisi.blogspot.com

Τα πολύ απλά υλικά μας

Ώριμα φραγκόσυκα
Ρακή ή τσίπουρο ή βότκα ή ρούμι…
Ξυλάκια κανέλλας
ζάχαρη

Καθαρίστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τα φραγκόσυκα.

Βάλτε σε ένα καθαρό στεγνό βάζο ζάχαρη μέχρι το 1/4 του ύψους του και την αδειάστε σε ένα μπωλ.

Κόψτε τα φραγκόσυκα σε λεπτές φετούλες και αρχίστε να βάζετε σε στρώσεις…. το φρούτο με την ζάχαρη μέχρι να γεμίσει εντελώς το βάζο.

Προσθέστε ρακή, μέχρι να σκεπαστούν όλα τα φραγκόσυκα, 1-2 ξυλάκια κανέλλας και κλείστε το βάζο.

Αφήστε το βάζο στον ήλιο για 15 με 20 μέρες.

Τις πρώτες μέρες ανακατεύετε τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη και μετά αραιά και που.

Τέλος το σουρώνετε.

Βάλτε ανάμεσα σε τούλι ένα στρώμα βαμβακιού και στρώστε αυτό το φίλτρο σ’ ένα σουρωτήρι.

Την ίδια δουλειά κάνει και ένα φίλτρο γαλλικού καφέ.

Πιέστε για να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερο ποτό αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ χωρίς να θολώσει.

Φυλάξτε το λικέρ σας σε μπουκάλια.