Τα πολύ απλά υλικά μας
Ώριμα φραγκόσυκα
Ρακή ή τσίπουρο ή βότκα ή ρούμι…
Ξυλάκια κανέλλας
ζάχαρη
Καθαρίστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τα φραγκόσυκα.
Βάλτε σε ένα καθαρό στεγνό βάζο ζάχαρη μέχρι το 1/4 του ύψους του και την αδειάστε σε ένα μπωλ.
Κόψτε τα φραγκόσυκα σε λεπτές φετούλες και αρχίστε να βάζετε σε στρώσεις…. το φρούτο με την ζάχαρη μέχρι να γεμίσει εντελώς το βάζο.
Προσθέστε ρακή, μέχρι να σκεπαστούν όλα τα φραγκόσυκα, 1-2 ξυλάκια κανέλλας και κλείστε το βάζο.
Αφήστε το βάζο στον ήλιο για 15 με 20 μέρες.
Τις πρώτες μέρες ανακατεύετε τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη και μετά αραιά και που.
Τέλος το σουρώνετε.
Βάλτε ανάμεσα σε τούλι ένα στρώμα βαμβακιού και στρώστε αυτό το φίλτρο σ’ ένα σουρωτήρι.
Την ίδια δουλειά κάνει και ένα φίλτρο γαλλικού καφέ.
Πιέστε για να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερο ποτό αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ χωρίς να θολώσει.
Φυλάξτε το λικέρ σας σε μπουκάλια.
6 Σχόλια
Comments feed for this article
15 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:13 μμ
ηλιαχτίδα
καλησπερα σας! τελειο ακουγετε! θα σας πω εντυπωσεις μετα απο 20 μερες! σας ευχαριστω!
15 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:12 μμ
Μέλια
Να είσαι καλά Ηλιαχτίδα.
Καλή επιτυχία περιμένω νέα σου..
17 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 4:02 μμ
γιωργος ηρακλειο
πςςςςςς,,,
πςςςςςςςςςςς,,,
αμανε εχεις φίλους,,,πίνεις ρακολικεράκια,,,,,
ιιιιιχα,,,,μπαμ
θένκιού βέρι βέρι μάτς μούτς
17 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 4:06 μμ
Μέλια
‘Αντε στην υγειά μας και στην ομορφιά μας … οι εχθροί μας να πάνε βόλτα στις φραγκοσυκιές για καμιά σφιχτή αγκαλιά!!!!
17 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 4:15 μμ
γιωργος ηρακλειο
😆
18 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 11:38 μμ
ΜΑΡΙΑ
🙂