της Αριάδνης

Φωτογραφία από:www.athinorama.gr

.Το πρόβειο γάλα είναι πιο λιπαρό και βοηθά στο πήξιμο του παγωτού. Το κατσικίσιο έχει ιδιαίτερη γεύση. Είναι πολύ γευστικότερα από το αγελαδινό γάλα και σαφώς πιο υγειινό από τις κρέμες γάλακτος.

Ιδανικό για τα παιδιά!

Υλικά (για ένα κιλό παγωτό):

– 750 μλ γάλα πρόβειο
– 250 μλ γάλα κατσικίσιο
– 4 κρόκοι αυγών
– 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοκοχλάσει. Δεν το αφήνουμε να βράσει. Το ανακατεύουμε συνεχώς για 6-7- λεπτά.

Στη φάση αυτή αν θέλουμε παγωτό με κάποια άλλη γεύση εκτός βανίλιας, ρίχνουμε το ανάλογο μείγμα (π.χ. για παγωτό σοκολάτα, ρίχνουμε λειωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας που λειώνουν ευκολότερα – για παγωτό μπανάνα, λειώνουμε με πηρούνι τρεις ώριμες μπανάνες και τις προσθέτουμε κλπ.).

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Την τοποθετούμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα, αν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το παγωτό μας είναι έτοιμο σε 15-20 λεπτά. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το κρύο μείγμα στον καταψύκτη για μία ώρα, το χτυπάμε με το μίξερ 3-4 λεπτά, το βάζουμε στον καταψύκτη για μισή ώρα και το χτυπάμε με το μίξερ για δεύτερη φορά. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να μην κάνει κρυστάλλους το παγωτό μας. Στο δεύτερο κτύπημα, μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε ξηρούς καρπούς (ανάλατους) ή σταφίδες. Αν σας αρέσει παγωτό με αλκοόλ, να θυμάστε ότι θα του δώσει ωραία υφή αλλά δεν θα πήξει εύκολα και για το λόγο αυτό μην προσθέσετε περισσότερες από 1-2 κουταλιές σούπας ανά λίτρο γάλακτος.

Τέλος, βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη και το τρώμε μετά από΄τρεις ώρες περίπου.

Καλή επιτυχία!