Φωτογραφία από:www.tvshow.gr

Τα υλικά μας

 

250 γρ φύλλο κρούστας,

4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)

100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο

 

Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό,

2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,

ξύσμα απο μισό πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

  Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τράπεζι, μάρμαρο).

 Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.

 Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.

Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγετε σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην «αρπάξουν» τα φύλλα.

 Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.

 Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να «δέσει». Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε απο τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.

Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!

 Kαλή επιτυχία!

«Εις Πόντιος»