Φωτογραφία από: icecream.turborecipes.com

Τα υλικά μας

.

2 ώριμα πεπόνια

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό νερό

600 γραμάρια ζάχαρη

1 βανίλια

Β.

Βάζετε στη φωτιά,  μια κατσαρόλα  με το νερό και τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.

Όταν το σιρόπι πάρει βράση, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη βανίλια ανακατεύετε κι αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Πολτοποιήστε τη σάρκα των πεπονιών και βάλτε την σε ένα μπωλ μαζί με την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι που είχατε ετοιμάσει.

Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπωλ και το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Πολτοποιήστε ίση ποσότητα σάρκας πεπονιού, με γιαούρτι και λίγο μέλι.

Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το βάζετε στην κατάψυξη.

 

Β