Φωτογραφία από:my-sweet-place-patisserie.blogspot.com

Τα υλικά μας

24 μικρά σου

1/2 κιλό παγωτό καιμάκι ή βανίλια

250 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα

6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Κόβουμε στο πάνω μέρος των σου ένα καπάκι και τα γεμίζουμε με το παγωτό.

Τα διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τα σερβίρουμε.

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια ζεστό νερό.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λειώσει.

Αφήνουμε να πάρεις 2-3 βράσεις και αποσύρουμε από τηνφωτιά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε το μίγμα δυνατά με το σύρμα.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί το μίγμα και ΟΧΙ να βράσει.

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν πήξει η το μίγμα το αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την διατηρούμε ζεστή σε μπαιν – μαρί.

Όταν έρθει η στιγμή να σεβρίρουμε, βγάζουμε τα σου από την κατάψυξη, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτα και σερβίρουμε!!!

Αν θέλετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης!!!

.

Παραλλαγή: Μπορείτε αντί για παγωτό να γεμίσετε τα σου με κρέμα.

.

Τα υλικά για την κρέμα πατισερί

.

45 γραμμάρια ζάχαρη

10 γραμμάρια κορν φλάουερ

15 γραμμάρια αλεύρι

2 αυγά

300 γραμμάρια γάλα.

.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουερ και το αλεύρι.

Προσθέτουμε 1 ολόκληρο αυγό και τον κρόκο ενός άλλου αυγού.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να βράσει).

Το αδειάζουμε στο μίγμα των στερεών υλικών.

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και που και που ανακατεύουμε για να μην δημιουργηθεί  κρούστα.

Γεμίζουμε τα σου με μια κουταλιά γέμιση το καθένα!!!