Φωτογραφία από:www.talcmag.gr

Τα υλικά μας

.

 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας

πιπέρι

1/3 του φλυτζανιού βούτυρο

1 κρόκος αυγού

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 αυγό

σουσάμι για πασπάλισμα

Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, το τυρί, το πιπέρι, και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.

Τρίβετε το μίγμα με το χέρι και το ραντίζετε με τον κρόκο, αφού προηγουμένως τον έχετε χτυπήσει με το νερό.

Μαζεύετε το μίγμα σε μια μπάλλα και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ- πατ ή με ένα φλυτζάνι του καφέ.

Βάζετε τους δίσκους σε ένα ταψί και τρυπάτε όλη την επιφάνειά τους με ένα πηρούνι.

Αλείφετε με το αυγό και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά.

.