cloudsflagΤον τελευταίο καιρό στην αγανακτισμένη και απογοητευμένη απ’ όλους μας Πατρίδα, ξεφυτρώνουν λογής-λογής ραπανάκια, με πολιτικούς προσανατολισμούς.

Και αρχίζει η καρδιά να βροντοχτυπά και το ηθικό να αναθαρρεύει, πάντα στον ίδιο τον σκοπό..

Θα τα καταφέρουμε;;

Πικάντικα ραπανάκια για την όρεξη με υπερφίαλους ανίκανους ξερόλες, με το γνωστό υφάκι “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου… γιατί εγώ θα σώσω την Ελλάδα”, με τους δικούς μου άχρηστους τρόπους που οδηγούν με σιγουριά σε αδιέξοδο. Στην καθομιλουμένη  λαμόγια, που αποζητούν να ρουφήξουν την τελευταία ρανίδα της αξιοπρέπειας και της ελπίδας του Έλληνα, με υποσχέσεις..

… καμία σχέση με το κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αλλά της φιλοσοφίας μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα!!!

Όλοι θέλουν να ηγηθούν, όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν την Πατρίδα και όλοι με την ίδια αγωνιώδη ερώτηση στο στόμα που θα βρω λεφτά, που θα βρω στελέχη;;

 

Τι, που θα βρεις λεφτά;;;

Τι, που θα βρεις στελέχη;;

Εμείς δεν σου κάνουμε, βρε παλιομπίπιπ;;;

Οι τσέπες μας ξέφτισαν από κάτι πατριώτες σαν την αφεντιά σας, η αξιοπρέπεια έγινε συνώνυμη της εξαθλίωσης, ο Έλληνας ζει ρομαντικά υπό το φως των κεριών, κυριολεκτικά ψοφάει στην πείνα και τρώει τα συκώτια του για να εξασφαλίσει το γάλα του παιδιού του, ψαχουλεύοντας στα σκουπίδια γονατισμένος από την προδοσία, που κρατάει χρόνια και τώρα έπιασε πάτο.

Και εσύ στον αραχνιασμένο διακοσμητικό εγκέφαλό σου εξακολουθείς να στήνεις παραμύθια εξαπάτησης.

Πλησιάζεις αγνούς πατριώτες και ιδρύετε-τάχα μου- όλοι μαζί (έτσι για τα μάτια του κόσμου) άλλον ένα πολιτικό φορέα, άλλη μια τρύπα στο νερό που θα… θα…θα…

……θα σας εξαφανίσωμεν!!

Αυτές οι κλίκες του κερατά, κυριαρχούν στην Ελλάδα και επιβιώνουν και ξεπουλούν και να η κατάντια μας  .

Αυτές οι κλίκες είναι επικίνδυνες και πρέπει να τις σουτάρουμε, πριν εκκολαφθούν από το αυγό τους και διαιωνίσουν το απάνθρωπο είδος τους, τους προδότες αδηφάγους μονοφαγάδες.

Αυτές οι κλίκες καραδοκούν και την κατάλληλη στιγμή, ξεψαχνίζουν αγνές προθέσεις παρουσιάζοντας τες για δικά τους ιδανικά και πιστεύω.

Διαβάζουν από την κερκίδα και πιστεύουν, ότι μπορούν να παίξουν το παιχνίδι καλύτερα απ’ όλους. Βέβαια μέσα στις “αγνές”  τους προθέσεις βαυκαλίζονται, ότι θα βρουν λύσεις….. στο βάααθος του χρόνου, αγνοώντας ηλιθιωδώς ότι την πολυτέλεια του χρόνου την απωλέσαμε καιρό τώρα και η Πατρίδα αποδεκατίζεται από τους κυβερνώντες και όχι μόνο.

Το αστείο στην όλη ιστορία είναι, ότι θέλουν να ηγηθούν κόμματος με σκοπό-στα όνειρά τους- να κυβερνήσουν την Ελλάδα οι  φιλόδοξοι ψυχοπονιάρηδες….. με ποια προσόντα βρεε;;

Αγαπάς την Ελλάδα;;

Γιατί εμείς δεν την αγαπάμε;;

Και γιατί δεν μας θέλεις στην παρέα;

Το ενωμένοι όλοι μαζί, δεν σας λέει κάτι;;

Ξεχάστε βρε τον φιλόδοξο καημό της ηγεσίας, χάνουμε τα πάτρια εδάφη μας ρεεε… σας πάει καρδιά;;

Και το χειρότερο αν είσαι έξω από την κλίκα ή διαφωνείς, μαύρο φίδι που σ’ έφαγε, σου φέρονται σαν σκουπίδι.

Τι, τόλμησες ν’αντιμιλήσεις;;

Στό πύρ τό εξώτερον!!

Και βέβαια, αν ανήκεις στην πατριωτική λυκοπαρέα … πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες τους.

Δηλαδή: εδώ μιλάς, εκεί το βουλώνεις.

Δεν κατάλαβα ρε παιδιά, κουμάντο θα μου κάνετε;

Για άβουλη μαριονέτα με περάσατε;;;

Δεν έχω λόγο για την Πατρίδα μου;;

Καλέ χάσατε.. σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο.

Και κρατήστε εσείς…. το βαρέλι δίχως πάτο.

Θα αφήσω τον ξερόλα αρχηγό των γιδιών και των προβάτων να σκεφτεί και να μου δώσει τις δικές του απαντήσεις για το πως μπορεί να σωθεί η μητέρα Ελλάδα, από την κρίση που τείνει να την καταπιεί.

Απαντήσεις σε τέτοια αφελή ερωτήματα, δεν έχει να μου δώσει.

Μπορεί όμως χαλαρά, να με πληροφορήσει αν η δραχμή θα με σώσει ή όχι, ξέρει ποιοι πολιτικοί εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, γνωρίζει  δυο πολιτικούς που διαφέρουν από τους υπολοίπους και μπορούν να γίνουν σωτήρες, γνωρίζει από πυρηνική φυσική, για μαύρες τρύπες, για υγειϊνή διατροφή και..και.και..

Τα ξέρει όλα βρε παιδάκι μου…..με λίγα λόγια δεν ξέρει την τύφλα του, γιατί δεν βλέπει έτσι ψηλά που κάθεται στον θρόνο της βλακείας, του υπερεγώ του.

Α και για να μην το ξεχάσω, προκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικός για την πληροφορία που σου εκμυστηρεύεται, ο ξερόλας χρησιμοποιεί κάποια δοκιμασμένα στερεότυπα όπως:

Άσε με να γνωρίζω καλύτερα τα πολιτικά παιχνίδια,γιατί εγώ έκανα το 1900 αυτό το σπουδαίο έργο..και είπα το 2000  αυτό και τους κόλλησα στον τοίχο.

Εσείς εκεί έξω μ’ ακούτε;; Θα μείνετε μόνοι σας να μιλάτε για τον καιρό, σας το λέω με αγάπη και αγωνία, όχι για σας… αλλά για την Μάνα μου!!

Μπορεί να προδοθήκαμε από τις επιλογές μας, αλλά στο χέρι μας είναι να επανορθώσουμε και να ξανακτίσουμε τις σχέσεις μας, μακριά από μίση πάθη και υπερφίαλους εγωισμούς.

Δεν χρειαζόμαστε αρχηγό και μην το παλεύετε.

Σεβασμός, εμπιστοσύνη, Πίστη στο Θεό και αγάπη για την Πατρίδα.

Ας μετρήσουμε πόσο πατριώτες είμαστε κι αν έχουμε τις κατάλληλες προδιαγραφές, για να αναστήσουμε την Ελλάδα μας.

.

Κι αρχίζω πρώτη το τεστ:

Μέλια, όταν ακούς τον Εθνικό μας ύμνο τι νιώθεις;

Ανατριχίλα περηφάνεια πείσμα συγκίνηση ντροπή.

 

Μέλια, όταν βλέπεις τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον ιστό της τι νιώθεις;;

Βουρκώνω και καταλήγω να κλαίω, με λυγμούς.

Σας κάνω για στέλεχος, του πολιτικού σας κινήματος;;

Είμαι αρκετά Ελληνίδα…. για σας;;

Θέλετε να κάνετε το τεστ;;

.

Σημειώσεις προς ναυτιλομένους

Κλίκα: Παρέα χειροκροτητών από το γαλλικό cliquer = χειροκροτώ

Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε – μτφ.: η σύζυγος). Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος «la moglie, la moglie», (λαμόγιε.), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τήρουσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του)

Μέλια.