Γίνονται 30 κομμάτια
Υλικά
500 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
2 με 3 ποτήρια του νερού αλέυρι μαλακό
1 κρόκο αυγού
2 χούφτες αμύγδαλα κοπανισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα μαζί μέ τη φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας ούζο
500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο
Βάζουμε το βούτυρο με μια κατσαρόλα στη φωτιά και ξαφρίζουμε μέχρι να πάρει 5-6 βράσεις.
τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το βούτυρο μερικές ώρες να κατασταλάξει χωρίς να μετακινούμε την κατσαρόλα.
Όταν γίνει τελείως διαυγές παίρνουμε ένα ποτήρια από αυτό το καθαρό από ουσίες βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κρόκο, το ούζο και 1/2 φλυτζανάκι του καφέ αχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τ’ αμύγδαλα.
Δουλεύουμε τα υλικά με το χέρι περίπου για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια μαλακή και λεία μάζα.
Αν κολλάει στο χέρι κατά ζύμωμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή τοποθετούμε μία λαδόκολα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα της προτιμήσεώς μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για 15-20 λεπτά.
Μόλις τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με ανθόνερο,τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη (βγαλμένη στο σουρωτήρι για να μην κομπιάσει) και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με άχνη.
4 Σχόλια
Comments feed for this article
10 Δεκεμβρίου, 2012 στις 11:37 μμ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ
Οὖζο στούς κουραμπιέδες;
Ἄαααααα,ἐσύ ἔχεις κακούς σκοπούς…
10 Δεκεμβρίου, 2012 στις 11:46 μμ
Μέλια
Κάνω ότι μπορώ!!!
15 Δεκεμβρίου, 2012 στις 9:16 πμ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ
«Αν κολλάει στο χέρι κατά ζύμωμα» πἐς μου τί ἐννοεῖς,γιατί θά σκάσω 🙄
15 Δεκεμβρίου, 2012 στις 12:12 μμ
Μέλια
Δεν σου λέω…δεν σου λέω!!!!!