Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

.

Υλικά

Ένα ποτήρι νερό

μια κουταλιά αλάτι

1/2 κιλό αλεύρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι λάδι για τηγάνισμα

150 γραμμάρια ανθότυρος τριμμένος.

.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά, όπως φτιάχνουμε ζύμη για φύλλο.

Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε λωρίδες κι έπειτα κάθετα σε μικρά τετράγωνα.

Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα μισά.

Σε τηγάνι τηγανίζουμε τα άλλα μισά κι όταν ροδίσουν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο από το λάδι τους.

Πασπαλίζουμε με ανθότυρο.

.

Πηγή: Made in Creta