ΥΛΙΚΑ: 8 πορτοκάλια,1 κιλό ρακί,100 γραμμ. νερό, 500 γραμμ.  ζάχαρη.

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε τιε φλούδες τους.

Βάζουμε τς φλούδες των πορτοκαλιών σε ένα βάζο, τις σκεπάζουμε με το ρακί,  κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το  αφήνουμε γα 15 ημέρες.

Λυώνουμε σε ένα μπωλ την ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού και αδειάζουμε το μίγμα στο μπουκάλι όπου έχουμε βάλει τις φλούδες του πορτοκαλιού με το ρακί.

Περνάμε το λικέρ από χάρτινο φίλτρο ή  από ψιλό τρυπητό, το αδειάζουμε στα μπουκάλια και τα σφραγίζουμε.

About these ads